Van Dale pakket Modern

4 toonaangevende woordenboeken

Normale prijs 91,80 Speciale prijs 34,95
Uw korting: 62%
Op voorraad
SKU
8720589233492
Verzendkosten 2,95

Van Dale Modern Gevleugelde Woordenboek (236 pagina’s)

Het Van Dale Modern gevleugelde woordenboek bevat een verzameling gevleugelde woorden. Gevleugelde woorden zijn doorgaans vreemdtalige uitdrukkingen die in het Nederlands vrij worden gebruikt, dat wil zeggen vaak zonder bronvermelding en vaak in een andere vorm. In de praktijk wordt er naar hartenlust op gevarieerd. De gevleugelde woorden kennen een actief gebruik. In deze handzame en leesbare uitgave worden ze verklaard en geïllustreerd aan de hand van citaten en voorbeelden van gebruik. Voorbeelden van gevleugelde woorden zijn: for your eyes only, koekje erbij?, zo, nu eerst een ..., im Westen nichts Neues, le style, c'est l'homme.

Van Dale Modern Bargoens Woordenboek (240 pagina’s)

Zij noemden zichzelf gabbers, binken of jongens dan wel meiden van de vlakte. En eeuwenlang spraken zij een eigen taal: het Bargoens. Om te voorkomen dat de politie of potentiële slachtoffers hen begrepen, hadden zij het over een kraak in plaats van over een 'inbraak', over luimen in plaats van 'slapen', over juten, smerissen, maffies, heitjes, rooie ruggen en lampies (voor 'ogen'). Lange tijd floreerde de dieventaal aan de onderkant van de samenleving. Het Bargoens was soms plat en plastisch maar vaker vooral beeldend, humoristisch en erg creatief. De groep waar deze taal bij hoorde, bestaat inmiddels niet meer als aparte sociale klasse, maar een deel van de dieventaal is van de onderwereld in de bovenwereld terechtgekomen. We zijn allemaal informeler gaan praten en woorden die vijftig jaar geleden nog als Bargoens werden aangemerkt, zijn nu soms te horen in het journaal of in het parlement. Dit boek beschrijft de geschiedenis en de verbreiding van zo'n 700 woorden en uitdrukkingen die tot het Bargoens of tot het informele Nederlands behoren.

Van Dale Modern Eponiemen Woordenboek (240 pagina’s)

Dit woordenboek vertelt de geschiedenis van vijfhonderd van de leukste, verrassendste en boeiendste genoniemen en eponiemen in het Nederlands. In korte of langere verhalen wordt niet alleen de geschiedenis verteld van woorden die al eeuwen meegaan, maar ook van recente eponiemen, zoals chippendale (voor een 'hunk'), calimerocomplex (minderwaardigheidscomplex) en opzoomeren (een buurt schoonmaken). Het Van Dale Modern Eponiemenwoordenboek  is een onmisbare bron van kennis en vermaak en mag in geen enkele boekenkast ontbreken.

Van Dale Modern Uitdrukkingen Woordenboek (239 pagina’s)

Het mag geen naam hebben en 799 andere uitdrukkingen Van Dale Modern uitdrukkingenwoordenboek Uitdrukkingen zijn van grote waarde in de Nederlandse taal. In bijvoorbeeld romans, poëzie, sportverslagen, politieke debatten en reclameteksten zijn ze onverminderd belangrijk. Geregeld nestelen zich ook nieuwe uitdrukkingen in onze taal ? geen eendagsvliegen, maar uitdrukkingen die bewezen hebben een gewaardeerde aanvulling te zijn op de bestaande spreekwoorden en zegswijzen. Heel vaak worden uitdrukkingen verkeerd gebruikt. Dan zegt iemand bijvoorbeeld ?kip noch kraai hebben? in plaats van ?kind noch kraai hebben?. Vaak is het ook zo dat jonge en nieuwe gebruikers van de Nederlandse taal de betekenis van een uitdrukking (nog) niet kennen. Het Van Dale Modern uitdrukkingenwoordenboek kan in veel gevallen uitkomst bieden. Het geeft aan hoe een uitdrukking precies luidt, wat de betekenis ervan is, in welk tekstverband de uitdrukking gebruikt kan worden en vaak ook wat de herkomst ervan is.

Over Van Dale

Van Dale Uitgevers is de meest toonaangevende en gezaghebbende uitgever van woordenboeken in Nederland en België. Van Dale verzorgt een groot en gevarieerd aanbod met tientallen titels op taalgebied om taalgebruikers effectief te ondersteunen. Met zorgvuldigheid en respect beschrijft Van Dale sinds 1864 de Nederlandse taal zo compleet mogelijk. Ook voor moderne vreemde talen (in het bijzonder Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Zweeds) biedt Van Dale altijd een passende taaloplossing.

Laatste voorraad: direct leverbaar
Back to top