Vincent van Gogh

Zijn leven, zijn werk, zijn brieven

Vincent van Gogh
Adviesprijs: € 24,95 € 15,99
Excl. € 5,95 verzendkosten
In winkelwagen
OR

De reputatie van Vincent van Gogh (1853-1890) als gekweld en geniaal kunstenaar gaat hem altijd en overal vooruit. Bij Van Gogh denken we onmiddellijk aan de kleurrijke landschappen en verbluffende portretten die meestal met dikke lagen verf zijn geschilderd, maar zijn naam brengt ook altijd zijn zelfverminking in gedachte.

Met het boek Vincent van Gogh, Zijn leven, zijn kunst, zijn brieven geeft Rosalind Ormiston aan de hand van brieffragmenten en schilderstukken meer inzicht in deze gemythologiseerde man.

De meeste brieven van Van Gogh waren gericht aan zijn jongere broer Theo, die tot zijn dood in 1890 zijn vertrouweling was. En alhoewel hij ook correspondeerde met vrienden, kunstenaars en andere leden van zijn familie, komt uit de briefwisseling met Theo de meeste informatie over zijn leven naar voren. De krachtige band tussen de broers heeft veel informatie gegeven over wat Van Gogh probeerde te bereiken, waar hij over droomde en ook wat zijn teleurstellingen en mislukkelingen waren.

De chronologisch gerangschikte hoofdstukken onthullen intrigerende aspecten uit het leven van Van Gogh. Zo wordt duidelijk hoe zijn carrière als kunstenaar pas vorm kreeg nadat andere bezigheden niet langer zijn belangstelling genoot. Ook in de intense maar gemankeerde verhoudingen met vrouwen komen uit zijn brieven naar voren en weerspiegelen zijn heftige levenswijze. Uit wat hij schrijft, komt een persoonlijkheid naar voren die afwisselend door wanhoop en vervoering wordt gekenmerkt; momenten van eenvoudige tevredenheid worden steeds zeldzamer.

De brieven geven niet alleen inzicht in zijn  persoonlijk leven, ze verrassen ook door de beschrijvingen van zijn werk; Van Gogh geeft uitgebreide beschrijvingen van zijn werkwijze, alles wat hem beïnvloedt en de onderwerpen die hij schildert. Naast de brieffragmenten komen in dit boek ook zijn prachtige schilderingen en schetsen aan bod, zowel die uit het begin van zijn loopbaan als de meesterwerken die hij, koortsachtend werkend, tegen het eind van zijn leven schilderde.

Delen via WhatsApp
Herinner mij later
Doorsturen als tip
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

Productspecificaties

  • In het Nederlands
  • Afmetingen: 27x18 cm
  • Aantal pagina’s: 191
  • ISBN: 9789059475137

Levering: 2 - 3 werkdagen

Lederen design bureaustoel
Van € 379,95 € 179,95
Luxe boxspringcombinatie (diverse maten)
€ 399,00
Moduleerbare hoekbank met slaapfunctie
Van € 999,00 € 499,00