✔ Akkoord

De BBC kunst & geschiedenis dvd-collectie

Uw gids door prachtige kunst en indrukwekkende geschiedenis

De BBC kunst & geschiedenis dvd-collectie

 • van 230,-
 • korting 85%
 • voor 34,95
Excl. € 5,95 verzendkosten
Out of stock
Herinner mij later
Delen via WhatsApp

Share
Delen via WhatsApp
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Send to friend
Beschrijving

Bent u geïnteresseerd in kunst door de eeuwen heen en wilt u graag meer weten over de verschillende stromingen en stijlen en hun hoogtepunten? Deze exclusieve 24-delige dvd-collectie van de BBC laat u kennis maken met de belangrijkste kunstperioden, de evolutie van de kunst en het werk van vele genieën. Ontdek de plaatsen waar de kunstwerken zijn ontstaan en krijg inzicht in de invloed van politieke en religieuze ontwikkelingen op kunst. De geselecteerde documentaires worden prachtig in beeld gebracht en voorzien van deskundig commentaar.

 

Deze collectie bevat:
Kunstschatten van het Oude Egypte (2 dvd's)
Kunstschatten van de Griekse oudheid (2 dvd's)
Renaissance-Ontketende kunst (2 dvd's)
The art of Gothic (2 dvd's)
Rococo (2 dvd's)
Impressionists (2 dvd's)
The art of Spain (2 dvd's)
The art of China (2 dvd's)
De geschiedenis van vrouwen in de kunst (2 dvd's)
Manet (2 dvd's)
Gauguin (2 dvd's)
Hidden treasures of art (2 dvd's)
Genius of Design (2 dvd's)

 

 • De beste documentaire series van de BBC over de kunst en geschiedenis
 • 13 titels met in totaal 24 dvd’s en ca. 2240 speelminuten
 • Uw gids door prachtige kunst en indrukwekkende geschiedenis
 • Helder en begrijpelijk beeldmateriaal en deskundig commentaar
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld

 

HIDDEN TREASURES OF ART

De traditionele kunstschatten van Australië, Afrika en India
Met Griff Rhys Jones

‘An illuminating series' - The Observer
'Epic’ - The Guardian

De BBC-serie HIDDEN TREASURES OF ART is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

In deze boeiende driedelige BBC-serie onderzoekt Griff Rhys Jones de verborgen kunstschatten van Australië, Afrika en India. Kan traditionele kunst overleven in deze snel veranderende wereld en wat is de betekenis er nog van?
    
Afl.1: Australië
Griff onderzoekt de overblijfselen van een creatieve en oorlogszuchtige cultuur op de afgelegen Straat Torres-ellanden. Wat maakte hun kunst zo krachtig? En waarom willen de bewoners zo weinig kwijt over de geheimen achter de bijzondere kunst?

Afl.2: Afrika
De zoektocht naar traditionele kunst voert Griff naar West-Afrika. Antiek houtsnijwerk uit deze regio kan miljoenen opbrengen. Maar wat maakt een kunstwerk authentiek en worden ze nog steeds geproduceerd? Bestaat er zoiets als puur Afrikaanse kunst?

Afl.3: India
Griff reist naar India op zoek naar verfijnde weefkunst. Kan hij de herkomst van een zeer oud kleed achterhalen? Wordt een dergelijke bijzondere kwaliteit nog gemaakt? Hij bezoekt Gujarat, de vlaktes in het Noord-Westen en een van de meest traditionele stammen van India; de Rabari.

Griff Rhys Jones (1953) is een schrijver, acteur, komiek en presentator uit Wales. Hij verwierf bekendheid in de jaren ’80 met komische programma’s als ‘Alas Smith and Jones’ en is meer recent bekend als presentator van series als ‘River Journeys’ en ‘Greatest Cities of the World’.

Recensies:
•;'A sumptuously colorful exploration' - The Daily Telegraph

 

 


GENIUS OF DESIGN

Het ontstaan, de evolutie en verschillende toepassingsvormen van design

‘Covering everything from Bauhaus to bubble chairs, iPods to Panzer tanks, The Genius of Design is brilliant, insightful television’ – Guardian

De vijfdelige BBC-serie GENIUS OF DESIGN is een fascineerde reis door de ontwerpwereld; van de eerste fabrieken uit de Industriele Revolutie tot de studios en productielijnen van enkele van de meest invloedrijke ondernemingen van dit moment zoals Apple, IKEA, Ford en Volkswagen.

De serie onderzoekt welke designers over de afgelopen 250 jaar de mogelijkheden van de industrialisatie en het kapitalisme hebben gebruikt om het soort producten te ontwerpen waar wij als individuen en samenleving behoefte aan hebben (of juist niet...).

GENIUS OF DESIGN laat de invloed van design op ons dagelijks leven zien en zal de manier waarop we naar de wereld kijken veranderen.

-    Afl1: Ghosts in the Machine: The Industrial Revolution. Een van de bekendste industriële ontwerpen is de T-Ford. De legendarische ontwerper Dieter Rams, Charles en Ray Eames en het hoofd van de ontwerpafdeling van Ford, J. Mays.
-    Afl2: Designs for Living: The 1920s and 30s. In de crisisperiode tussen de twee wereldoorlogen ontstonden ontwerpstromingen van het Bauhaus modernisme tot de meer retro ontwerpen. Door de mechanisatie konden steeds meer voorwerpen voor steeds meer mensen geproduceerd worden.
-    Afl3: Blueprints for War: WWII. Tijdens WO II werd in diverse hoeken van de wereld aan allerlei soorten oorlogstuig gewerkt. De definitie van een 'mooi ontwerp' blijkt ingrijpend te veranderen. Hoe wint een slecht ontwerp tank de oorlog?
-    Afl4: Better Living Through Chemistry: The Post-war 50s and 60s. In de jaren '50 en '60 veroorzaakte een nieuw soort materiaal een revolutie onder ontwerpers: plastic. Het aanvankelijke optimisme over de vinding verdween toen bleek hoe milieuonvriendelijk het was.
-    Afl5: Objects of Desire: From the 70s to 90s. In de jaren '80 en aan het begin van de jaren '90 moet het principe van standaardisatie langzaam ruimte maken voor de droom van individualisering.

 

 


THE IMPRESSIONISTS – BAANBREKENDE PRESTATIES VAN DE IMPRESSIONISTEN

In deze prestigieuze vierdelige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak de baanbrekende prestaties van de impressionisten. De serie begint bij Pissarro, Monet, Renoir en Bazille die samen de basis legden voor deze stroming. De reis voert langs voor het impressionisme belangrijke locaties als de West Indies, het progressieve Parijs en het gebied ten zuiden van Londen. Onderweg wordt duidelijk uit welke sociale en culturele invloeden het impressionisme ontstaan is, welke technische en praktische ontwikkelingen het impressionisme voortstuwden en hoe het impressionisme de kunst voorgoed veranderde...

Afl.1: Het fundament - Pissarro – Monet – Renoir - Bazille
Afl.2: De meest beroemde (schilder)locaties - Cezanne
Afl.3: Schilderij thema’s - Degas – Caillebotte - Vrouwelijke impressionisten - Morisot – Bracquemond – Cassat
Afl.4: Georges Seurat - Piero della Francesca - Puvis de Chavannes – Van Gogh – Waterlelies Monet

Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

Writer & Director: Waldemar Januszczak
Executive Producer: Jon Stephens
Executive Producer for the BBC: Adam Barker
Producer: Susan Doyon

 

 


ART OF SPAIN
De geschiedenis van de Spaanse kunst
Met Andrew Graham-Dixon

De BBC-serie THE ART OF SPAIN is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

Italië en Frankrijk staan bekend om hun kunst. Maar wat weten we eigenlijk van Spaanse kunst? In deze boeiende driedelige BBC-serie reist Andrew Graham-Dixon van het zuiden naar het noorden van Spanje in zijn ontdekkingstocht naar de geschiedenis van de Spaanse kunst.

Andrew onderzoekt het werk van enkele van Europa’s belangrijkste kunstenaars van de renaissance tot het modernisme zoals Goya, Picasso, Dali, El Greco en Velazquez. Hij verdiept zich in het Spaanse leven; van Moorse kunst en de Islamitische erfenis in Spanje tot de nationale dans flamenco.

De tocht start in Gibraltar en voert via de schoonheid van Cordoba met de wereldberoemde Mezquita en Granada met de Alhambra, richting Barcelona en Madrid en eindigt in Baskenland met bouwwerken van Calatrava.

Kortom, een bijzondere reis door Spanje waarbij onderweg de rijkdom van de Spaanse kunst steeds helderder wordt.

Afl.1: The Explosive South. Moorse en Islamitische kunst

Afl.2: The Dark Heart. El Greco – Zurbaran – Ribera - Velazquez

Afl.3: The Mystical North. Goya – Gaudi – Picasso – Dali - Calatrava

Andrew Graham-Dixon (1960) is een van de leidende kunstkenners in de wereld. Voor de BBC presenteerde hij een groot aantal tv-series over kunst en hij publiceert al 20 jaar wekelijks een column over kunst, eerst in The Independent en nu in The Sunday Telegraph. Graham-Dixon is de auteur van een aantal (bekroonde) boeken over thema’s als middeleeuwse schilder- en beeldhouwkunst, de renaissance tot de kunst van nu.

 

 


MANET: Uitvinder van de moderne kunst

Met Waldemar Januszczak


Manet: Uitvinder van de moderne kunst is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

Manet wordt door velen gezien als de vader van de moderne kunst en als een van de voor de hand liggende kandidaten voor de titel van belangrijkste kunstenaar aller tijden. Maar zijn levensverhaal is nog veel meer dan dat. Manet was een geboren rebel, zowel in zijn kunst als in zijn leven. Hij hield koppig afstand van Monet, Renoir en andere impressionisten. Waldemar Januszczak vertelt het verhaal van een complex en moeilijk mens die een revolutie startte die tot vandaag voortduurt...

Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

 

 


KUNSTSCHATTEN VAN HET OUDE EGYPTE

Sommigen hebben het idee dat het oude Egypte vooral bestaat uit opzichtig goud en piramides. Maar niets is minder waar... In deze prestigieuze driedelige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Alastair Sooke het verrassende verhaal achter oude Egyptische kunst. Hij gaat op zoek naar de kunstschatten van de oudste beschaving en laat het werkelijke verhaal achter de opkomst en ondergang ervan zien. Het verhaal van hoe de farao’s door kunstbeheer een unieke cultuur beschermden, hoe die cultuur 3000 jaar bloeide en hoe deze uiteindelijk instortte. De serie laat zien dat Egyptische kunst een uitstekend middel is om de geschiedenis van Egypte beter te begrijpen.

Een bijzondere BBC-serie die uw kijk op het oude Egypte voorgoed zal veranderen...

•    Afl1: The Birth of Art. De oude Egyptische meesterwerken gezien door de ogen van een kunstliefhebber. THE NARMER PALETTE, STATUES OF RAHOTEP & NOFRET, MEDIUM GEESE, THE GREAT PYRAMID, STATUE OF KHAFRA, GOLDEN HORUS, STATUE OF KA-APER, TOMB OF TY.

•    Alf2: The Golden Age. Onderzoek van de weelderige kunstschatten uit het gouden tijdperk van de Egyptische kunst. STATUES OF SENWOSRET III, SENWOSRET III PECTORAL, HATSHEPSUT’S OBELISK, HATSHEPSUT’S TEMPLE, GLASS FISH,  NEBAMUN PAINTINGS, TOMB OF RAMOSE, ROYAL FAMILY SCENE, BUST OF QUEEN NEFERTITI, TUTANKHAMUN’S FUNERARY MASK.

•    Afl3: A New Dawn. De meesterwerken uit de laatste 1000 jaar Egyptische kunst. THE GREAT TEMPLE, FAIENCE SHABTIS, TOMB OF PASHEDU, OSTRACON OF A LUTE PLAYER, BUST OF MENTUEMHAT, TAWARET STATUE, TOMB OF PETOSIRIS, THE GREEN HEAD, TEMPLE OF HORUS.

Written and Presented by Alastair Sooke
Executive Producer: Franny Moyle
Produced and Directed by Tim Dunn

 

 


ROCOCO – Het begin van de moderne wereld

Met Waldemar Januszczak

De BBC-serie ROCOCO is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

Over het algemeen wordt de 18e-eeuwse rococo kunst vaak gezien als frivool en niet serieus. Wellicht laat deze onderwaardering zich verklaren door de grootsheid van de barok die aan de rococo periode voorafging, maar niets is minder waar...

In deze prestigieuze driedelige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak rococo kunst en laat zien dat rococo aan de basis van de moderne wereld staat. Aan de hand van de thema’s reizen, plezier en waanzin onderzoekt Waldemar de beste culturele prestaties uit deze periode en verheldert hij de dieperliggende betekenis.

Afl.1: Travel. De bijzondere rococo kunst uit de 18e eeuw.
Afl.2: Pleasure. Plezier en geluk als mensenrecht en rococo thema.
Afl.3: Madness. Bij ontsnappen aan de realiteit ligt waanzin op de loer.

Een bijzondere serie die uw kijk op rococo voorgoed zal veranderen...

Waldemar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

 

 


THE STORY OF WOMEN & ART

De verborgen wereld van vrouwelijke creativiteit in de westerse kunst
Met Amanda Vickery

De BBC-serie The Story of Women & Art is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. In deze bijzondere driedelige BBC-serie onderzoekt professor Amanda Vickery de verborgen wereld van vrouwelijke creativiteit in de westerse kunstgeschiedenis van de renaissance tot begin 20e-eeuw.

Aflevering 1: De strijd en creativiteit van vrouwelijke kunstenaars van renaissance Italië tot de 17e-eeuwse Nederlandse Republiek. Kunstenaars: Properzia de Rossi, Plautilla Nelli, Sofonisba Anguissola, Lavinia Fontana, Artemisia Gentileschi, Clara Peeters, Johanna Koerten, Judith Leyster, Maria Sibylla Merian.

Aflevering 2: De prestaties van vrouwen als tweederangs burgers in Groot Brittannië en Frankrijk in de 18e eeuw. Kunstenaars: Betty Radcliffe, Mary Moser, Angelica Kauffmann, Anne Damer, Anna Maria Garthwaite, Rose Bertin, Élisabeth Vigée-Lebrun.

Aflevering 3: Het succes van vrouwelijke kunstenaars in traditionele mannelijke kunstbolwerken in 19e en begin 20e eeuw. Kunstenaars: Lady Butler, Berthe Morisot, Gertrude Jekyll, Karen Larsson, Madeleine Vionnet, Georgia O’Keeffe.

Een bijzondere serie die uw kijk op de rol van vrouwen in de kunstgeschiedenis voorgoed zal veranderen...

“Vickery is excellent at detailing the meaning in their work and explaining its wider significance in an accessible way” – The Telegraph

Written and Presented by PROFESSOR AMANDA VICKERY
Commissioning Editor for BBC: MARK BELL
Executive Producer: ROSS WILSON
Series Producer: LIZ HARTFORD
Produced and Directed by JOHN HODGSO

 

 


THE ART OF CHINA

4000 jaar Chinese kunst
Met Andrew Graham-Dixon

De BBC-serie THE ART OF CHINA is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. In deze boeiende driedelige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Andrew Graham-Dixon de verbinding tussen Chinese kunst en de geschiedenis en mensen van China.

Afl.1: Searching for Paradise. Spectaculaire recente ontdekkingen van oude Chinese kunst die het beeld van het ontstaan en de herkomst van China beïnvloeden.  

Afl.2: The Golden Age. De periode van de 10e tot de 15e eeuw: de gouden periode in de Chinese kunstgeschiedenis.
Met kunst van o.a.: Fan Kuan, Guo Xi, Huizong, Chen Rong, Zhao Meng Fu, Ni Zan, Zeng Xiaojun, Dai Jin, Tang Yin.

Afl.3: When East Meets West. De periode van keizerrijk tot moderne kunst: van de opkomst en val van de laatste Chinese dynastie tot een veelal onbekende kant van het moderne China.
Met kunst van o.a.: Giuseppe Castiglione, Zhu Da/Bada Shanren, Ren Xiong, Xu Beihong, Lin Fengmian, Dong Xiwen, Xu Bing, Xu Zhen, Bing Yi, Cai Guoqiang.

Andrew Graham-Dixon (1960) is een van de leidende kunstkenners in de wereld. Voor de BBC presenteerde hij een groot aantal tv-series over kunst en hij publiceert al 20 jaar wekelijks een column over kunst, eerst in The Independent en nu in The Sunday Telegraph. Graham-Dixon is de auteur van een aantal (bekroonde) boeken over thema’s als middeleeuwse schilder- en beeldhouwkunst, de renaissance tot de kunst van nu.

 

 


DE GRIEKSE OUDHEID

De BBC-serie DE GRIEKSE OUDHEID is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

Sommigen hebben het idee dat met een verzameling elegante marmeren werken gevormd door liefde voor democratie en verlicht denken het belangrijkste over de oude Griekse kunst wel bekend is. Maar niets blijkt minder waar...

In deze bijzondere driedelige BBC-serie laat kunstexpert Alastair Sooke zien dat de kunst in de Griekse oudheid zeer divers en verrassend was; een multiculturele mix van stijlen, technieken en materialen die geen onderwerp schuwde.

Gefilmd in schitterende locaties in het middellandse zeegebied en Europa voert de reis van de schoonheid van vroege Minoïsche en Myceense kunst via opvallende werken vol erotiek en hedonisme naar de meeste adembenemende kunst ooit gemaakt. Onderweg blijkt kunst een uitstekend middel om de Griekse oudheid te doorgronden en ook een belangrijke basis voor latere westerse kunst en samenleving.

Kortom, een boeiende serie die uw kijk op de Griekse oudheid voorgoed zal veranderen...

In de serie onderzoekt Sooke onder andere deze locaties, kunstwerken en kunstenaars:

•    Afl1: Knossos, Bull-leaping Fresco, Akrotiri, Spring Fresco, Akrotiri Fresco of Blue Monkeys, Flotilla Fresco, Mask of Agamemnon, Vapheio Cups, Babylonian Necklace, Centaur, Geometric Pot, Amphora Showing Blinding of Polyphemus and the Gorgons, Attic Krater showing Death of Patroclus, Kouros, Delphi, Siphnian Treasury, Tyrannicides

•    Alf2: Bronze Warriors, Agrigento, Relief of Zeus, Metope from Selinous, Motya Charioteer, Riace Bronzes, Amphora by Andokides, Akropolis, Kerameikos Cemetery, White Ground Lekythos, Fresco of Persephone, Apollo Sauroktonos, Olympia

•    Afl3: Aphrodite of Knidos, Round Temple Tivoli, Lely Venus, The Rokeby Venus, Munich Laocoon, Michelangelo, Meideas Hydria, Horses of San Marco, Discobolus, Joseph Thorak

 

 


GAUGUIN: THE FULL STORY

GAUGUIN: THE FULL STORY is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

Gauguin: The Full Story is een bijzondere biografie van een van de grootste en meest populaire kunstenaars ter wereld die ongelooflijke invloed op de moderne kunst heeft gehad.
Gauguin is het meest bekend van zijn wonderschone schilderijen van Tahiti. Maar heeft de roem van deze schilderijen ons het beeld op de rest van zijn prestaties ontnomen?

In deze tweedelige BBC-serie onderzoekt Waldemar Januszczak het bijzondere leven van Gauguin. Dit brengt hem van een idyllische en vergeten jeugd in Peru, via Parijs met Degas en Van Gogh, tot een opzienbarende dood op de Marquesaseilanden. Tevens bezoekt hij wereldwijd musea waar de meesterwerken van Gauguin te bewonderen zijn. Onderweg wordt het beeld van Gauguin als groot kunstenaar steeds helderder.

Recensies:
“Exhaustive and enlightening” – The Guardian
“The best film about Gauguin that anyone has made” – Mette Gauguin, great granddaughter of Gauguin

Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

 

 


THE ART OF GOTHIC

De BBC-serie THE ART OF GOTHIC is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. Deze boeiende serie duikt diep in de late 18e en 19e eeuw om te onderzoeken hoe de gotische stijl herontdekt werd en een tijdperk bepaalde.

Afl.1: Liberty, Diversity, Depravity. Hoe het woord ‘Gotisch’ zoveel verschillende betekenissen kreeg: van een middeleeuwse bouwstijl tot het sinistere en bovennatuurlijk. En hoe het herontdekt werd in de 19e eeuw in o.a. Groot-Brittannië.

Afl.2: The City and the Soul. De invloed van Gotiek op architectuur, literatuur en wetenschap.

Afl.3: Gothic Goes Global. Hoe de gotische stijl zich in de 20e eeuw verspreidde via o.a. Francis Bacon, Karl Marx, Bram Stoker, Joseph Conrad.

Andrew Graham-Dixon (1960) is een van de leidende kunstkenners in de wereld. Voor de BBC presenteerde hij een groot aantal tv-series over kunst (o.a. The Art of China, The Art of Germany, The Art of Spain) en hij publiceert al 20 jaar wekelijks een column over kunst, eerst in The Independent en nu in The Sunday Telegraph.

Presenter: Andrew Graham-Dixon
Executive Producer: Basil Comely

 

 


RENAISSANCE – Ontketende kunst

Met Waldemar Januszczak
 ‘...an absorbing watch’ - Independent

De BBC-serie RENAISSANCE is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.

Geen enkele periode in de kunstgeschiedenis bracht zo’n waterval aan creativiteit met zich mee als de renaissance. De renaissance gaf ons de plafondschilderingen in de Sixtijnse kapel, Botticelli’s Venus en de Mona Lisa. Velen kennen de renaissance als een gouden periode waarin Italië eigenhandig de kunst opnieuw uitvond... maar klopt dat beeld? Ligt de basis voor deze kunstperiode wel in Italië? Of wellicht veel noordelijker: in Vlaanderen en Duitsland? En wat waren de drijfveren achter de renaissance kunst?

In deze vierdelige BBC-serie laat kunstexpert Waldemar Januszczak zien waarom het doorprikken van een aantal mythes helpt in de beeldvorming van de renaissance; een cruciale periode in de Westerse beschaving.

In de serie komen de kunstenaars uit de Lage Landen Jan van Eyck en Jheronimus Bosch uitgebreid aan bod.

Afl.1: Gods, Myths & Oil Paints: Met o.a. Vasari, Michelangelo, Jan van Eyck, Memling, Bernt Notke, Lucas Cranach, Jheronimus Bosch, Dürer.

Afl.2: Whips, Deaths & Madonnas: Met o.a. Niccolo dell’Arca, Giotto, Domenico Di Michelino, Simone Martini, Piero, Fra Giovanni Angelico, Torrigiano, Fra Bartolomeo, Michelangelo, Botticelli.

Afl.3: Silk, Sex & Sin: Met o.a. Gentile Bellini, Giorgione, Tintoretto, Barovier, Titian, Tilman Riemanschneider, Bellini,

Afl.4: Hell, Snakes & Giants: Met o.a. Leonardo Da Vinci, Jheronimus Bosch, Carpaccio, Bernard Palissy, Archimboldo, Cellini, Pontormo, El Greco.

Een bijzondere serie die uw kijk op de renaissance voorgoed zal veranderen...

Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij maakt en presenteert documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

Writer & Director: Waldemar Januszczak
Executive Producer: Peter Grimsdale
Producer: Lidia Ciszewska

 

 

Verzending: 1-2 werkdagen
Promesse Chardonnay Pays d'Oc IGP Exotische Chardonnay: een ware belofte
Promesse Chardonnay Pays d'Oc IGP
 • van 9,98
 • korting 40%
 • voor 5,99
Midden in de Revolutie & De culturele revolutie Combinatie Russische Revolutie & Chinese Revolutie
Midden in de Revolutie & De culturele revolutie
 • van 65,-
 • korting 69%
 • voor 20,-