✔ Akkoord

Exclusieve BBC Kunstcollectie (17 dvd's)

Uw gids door de wereld van de kunst, nu 76% korting!

Exclusieve BBC Kunstcollectie (17 dvd's)

 • Adviesprijs: 210,-
 • korting 0%
 • 49,95
Excl. € 5,95 verzendkosten
Out of stock
Herinner mij later
Delen via WhatsApp

Share
Delen via WhatsApp
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Send to friend
Beschrijving

Bent u geïnteresseerd in kunst door de eeuwen heen en wilt u graag meer weten over de verschillende stromingen, stijlen en hun hoogtepunten? Deze exclusieve 11-delige dvd-collectie van de BBC begeleidt u door de wereld van de indrukwekkende kunst: van Rembrandt en Gauguin tot Pollock en Warhol. De geselecteerde series worden prachtig in beeld gebracht en voorzien van deskundig commentaar.


Bewonder het zelf en geniet ruim 26 uur van de mooiste meesterwerken, indrukwekkende verhalen en ontdek hoe stijlen voortdurend evolueren!


Inhoud dvd-collectie
THE ART OF AMERICA
ART OF CHINA
THE ART OF GOTHIC
MANET
GAUGUIN - THE FULL STORY
STORY OF WOMEN & ART
HIDDEN TREASURES OF ART
GENIUS OF DESIGN
LATE REMBRANDT
BEAUTY OF MAPS
BEAUTY OF BOOKS

 

 • Exclusieve kunstcollectie van de BBC
 • Een prachtig overzicht van de kunstgeschiedenis
 • Van Rembrandt en Gauguin tot Pollock en Warhol
 • 11 series, 17 dvd's ’s, ruim 26 uur
 • Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
 • Een onmisbare gids door de wereld van de indrukwekkende  kunst
 • Prachtig in beeld gebracht en voorzien van deskundig commentaar
 • Inspirerende documentaires met hoge educatieve waarde
 • Tt/m zondag 3 december van € 210,00 voor maar € 49,95!

 

Benieuwd naar de verschillende documentaireseries van deze Kunstcollectie? Onder 'Meer informatie' vindt u de trailers, recensies en korte introducties.

 

THE ART OF CHINA
4000 jaar Chinese kunst
Met Andrew Graham-Dixon

 

 

In deze boeiende driedelige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Andrew Graham-Dixon de verbinding tussen Chinese kunst en de geschiedenis en mensen van China.


Aflevering 1:
Searching for Paradise. Spectaculaire recente ontdekkingen van oude Chinese kunst die het beeld van het ontstaan en de herkomst van China beïnvloeden.


Aflevering 2:
The Golden Age. De periode van de 10e tot de 15e eeuw: de gouden periode in de Chinese kunstgeschiedenis.
Met kunst van o.a.: Fan Kuan, Guo Xi, Huizong, Chen Rong, Zhao Meng Fu, Ni Zan, Zeng Xiaojun, Dai Jin, Tang Yin.


Aflevering 3:
When East Meets West. De periode van keizerrijk tot moderne kunst: van de opkomst en val van de laatste Chinese dynastie tot een veelal onbekende kant van het moderne China.


Met kunst van o.a.: Giuseppe Castiglione, Zhu Da/Bada Shanren, Ren Xiong, Xu Beihong, Lin Fengmian, Dong Xiwen, Xu Bing, Xu Zhen, Bing Yi, Cai Guoqiang.


Andrew Graham-Dixon (1960) is een van de leidende kunstkenners in de wereld. Voor de BBC presenteerde hij een groot aantal tv-series over kunst en hij publiceert al 20 jaar wekelijks een column over kunst, eerst in The Independent en nu in The Sunday Telegraph. Graham-Dixon is de auteur van een aantal (bekroonde) boeken over thema’s als middeleeuwse schilder- en beeldhouwkunst, de renaissance tot de kunst van nu.

 

 • Region: 2 PAL
 • Duur: 177 minuten
 • Taal: Engels
 • Ondertitels:Nederlands

 

THE ART OF GOTHIC

 

 

De BBC-serie THE ART OF GOTHIC is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. Deze boeiende serie duikt diep in de late 18e en 19e eeuw om te onderzoeken hoe de gotische stijl herontdekt werd en een tijdperk bepaalde.

 

Aflevering 1:
Liberty, Diversity, Depravity. Hoe het woord ‘Gotisch’ zoveel verschillende betekenissen kreeg: van een middeleeuwse bouwstijl tot het sinistere en bovennatuurlijk. En hoe het herontdekt werd in de 19e eeuw in o.a. Groot-Brittannië.


Aflevering 2:
The City and the Soul. De invloed van Gotiek op architectuur, literatuur en wetenschap.


Aflevering 3
Gothic Goes Global. Hoe de gotische stijl zich in de 20e eeuw verspreidde via o.a. Francis Bacon, Karl Marx, Bram Stoker, Joseph Conrad.


Andrew Graham-Dixon (1960) is een van de leidende kunstkenners in de wereld. Voor de BBC presenteerde hij een groot aantal tv-series over kunst (o.a. The Art of China, The Art of Germany, The Art of Spain) en hij publiceert al 20 jaar wekelijks een column over kunst, eerst in The Independent en nu in The Sunday Telegraph.


Presenter: Andrew Graham-Dixon
Executive Producer: Basil Comely

 

 • Region: 2 PAL
 • Duur: 150 minuten
 • Taal: Engels
 • Ondertitels:Nederlands


LATE REMBRANDT
Met Simon Schama

 

 

In deze boeiende documentaire schetst kunstexpert Simon Schama een indrukwekkend beeld van Rembrandts passie en creativiteit in zijn late meesterwerken. Rembrandt van Rijn is een van de belangrijkste schilders die Nederland voortbracht. Het ging hem aanvankelijk voor de wind maar zijn late periode was turbulent; hij ging failliet, zijn vrouw overleed, hij werd geplaagd door ziekte en werd gedwongen te verhuizen. Als bewijs van zijn immense talent creëerde Rembrandt juist in deze moeilijke periode met veel gevoel voor menselijke emotie werken van een ongekende diepgang en schoonheid. Voorbeelden hiervan zijn ‘Het Joodse Bruidje’, ‘Titus’, ‘De Staalmeesters’ en de vele intieme zelfportretten.

 

De documentaire is onder andere gefilmd in Amsterdam.

 

Presenter: Simon Schama. Executive Producer: Basil Comely

 

 • Region: 2 PAL
 • Tijd: 60 minuten
 • Taal: Engels
 • Ondertitels: Nederlands

 

BEAUTY OF MAPS
De kunst van cartografie

 

 

De vierdelige BBC-serie Beauty of Maps onderzoekt de geschiedenis en kunst van cartografie en werpt licht op de artistieke bijdrage van, en de bijzondere verhalen achter historische kaarten. De serie richt zich op de schoonheid in de cartografie en benadert het werk van de cartografen als een kunstvorm van graveren, schilderen, drukken en kleuren.

Aflevering 1 Middeleeuwse kaarten
De Hereford Mappa Mundi (daterend van rond 1250), de grootste overgebleven middeleeuwse kaart in de wereld.


Aflevering 2 Stadskaarten
Orde uit chaos: Drie visies op Londen: kaarten uit 1682, 1746 en 21e eeuw.


Aflevering 3: Atlas kaarten
Groot denken:De grootste en meest uitgebreide kaarten ooit gemaakt - van de kaarten in het Koninklijk Paleis in Amsterdam tot de Klencke Atlas.


Aflevering 4: Spotprent kaarten
Politiek en satire:De wereld van politieke spotprent kaarten van de 19e eeuw tot nu.

 

 • Speelduur ca. 116 minuten
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld
 • PAL 16x9

.


HIDDEN TREASURES OF ART
De traditionele kunstschatten van Australië, Afrika en India
Met Griff Rhys Jones

 

 


‘An illuminating series' - The Observer
'Epic’ - The Guardian
'A sumptuously colorful exploration' - The Daily Telegraph


In deze boeiende driedelige BBC-serie onderzoekt Griff Rhys Jones de verborgen kunstschatten van Australië, Afrika en India. Kan traditionele kunst overleven in deze snel veranderende wereld en wat is de betekenis er nog van?


Afleverign 1: Australië
Griff onderzoekt de overblijfselen van een creatieve en oorlogszuchtige cultuur op de afgelegen Straat Torres-ellanden. Wat maakte hun kunst zo krachtig? En waarom willen de bewoners zo weinig kwijt over de geheimen achter de bijzondere kunst?


Aflevering.2: Afrika
De zoektocht naar traditionele kunst voert Griff naar West-Afrika. Antiek houtsnijwerk uit deze regio kan miljoenen opbrengen. Maar wat maakt een kunstwerk authentiek en worden ze nog steeds geproduceerd? Bestaat er zoiets als puur Afrikaanse kunst?


Aflevering.3: India
Griff reist naar India op zoek naar verfijnde weefkunst. Kan hij de herkomst van een zeer oud kleed achterhalen? Wordt een dergelijke bijzondere kwaliteit nog gemaakt? Hij bezoekt Gujarat, de vlaktes in het Noord-Westen en een van de meest traditionele stammen van India; de Rabari.


Griff Rhys Jones (1953) is een schrijver, acteur, komiek en presentator uit Wales. Hij verwierf bekendheid in de jaren ’80 met komische programma’s als ‘Alas Smith and Jones’ en is meer recent bekend als presentator van series als ‘River Journeys’ en ‘Greatest Cities of the World’.

 

 • Speelduur ca. 177 minuten
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld
 • PAL 16x9
 • Regio 2
 • Stereo
 • DVD9 en DVD5


GENIUS OF DESIGN
Het ontstaan, de evolutie en verschillende toepassingsvormen van design

 

 

Covering everything from Bauhaus to bubble chairs, iPods to Panzer tanks, The Genius of Design is brilliant, insightful television’ – Guardian


De vijfdelige BBC-serie GENIUS OF DESIGN is een fascineerde reis door de ontwerpwereld; van de eerste fabrieken uit de Industriele Revolutie tot de studios en productielijnen van enkele van de meest invloedrijke ondernemingen van dit moment zoals Apple, IKEA, Ford en Volkswagen.


De serie onderzoekt welke designers over de afgelopen 250 jaar de mogelijkheden van de industrialisatie en het kapitalisme hebben gebruikt om het soort producten te ontwerpen waar wij als individuen en samenleving behoefte aan hebben (of juist niet...).


GENIUS OF DESIGN laat de invloed van design op ons dagelijks leven zien en zal de manier waarop we naar de wereld kijken veranderen.

Aflevering 1: Ghosts in the Machine: The Industrial Revolution
Een van de bekendste industriële ontwerpen is de T-Ford. De legendarische ontwerper Dieter Rams, Charles en Ray Eames en het hoofd van de ontwerpafdeling van Ford, J. Mays.


Aflevering 2: Designs for Living: The 1920s and 30s
In de crisisperiode tussen de twee wereldoorlogen ontstonden ontwerpstromingen van het Bauhaus modernisme tot de meer retro ontwerpen. Door de mechanisatie konden steeds meer voorwerpen voor steeds meer mensen geproduceerd worden.


Aflevering 3: Blueprints for War: WWII
Tijdens WO II werd in diverse hoeken van de wereld aan allerlei soorten oorlogstuig gewerkt. De definitie van een 'mooi ontwerp' blijkt ingrijpend te veranderen. Hoe wint een slecht ontwerp tank de oorlog?


Aflevering 4: Better Living Through Chemistry: The Post-war 50s and 60s
In de jaren '50 en '60 veroorzaakte een nieuw soort materiaal een revolutie onder ontwerpers: plastic. Het aanvankelijke optimisme over de vinding verdween toen bleek hoe milieuonvriendelijk het was.


Afl5: Objects of Desire: From the 70s to 90s
In de jaren '80 en aan het begin van de jaren '90 moet het principe van standaardisatie langzaam ruimte maken voor de droom van individualisering.

 

 • Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
 • Speelduur ca. 240 minuten
 • PAL 16:9
 • DVD9 + DVD5
 • Regio 2
 • Stereo
 • Kijkwijzer AL

 

THE ART OF AMERICA

De geschiedenis van de Amerikaanse kunst
Met Andrew Graham-Dixon

 

 


Outstanding … rewarding, richly illustrated” - Observer


De BBC-serie THE ART OF AMERICA is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis.


In deze driedelige BBC-serie gaat kunstexpert Andrew Graham-Dixon op zoek naar het verhaal achter de Amerikaanse kunst.


De serie begint met de vroeg puriteinse majestueuze landschappen geschilderd in de 19e eeuw – een van de paradoxen in de Amerikaanse geschiedenis: een ideologie op basis van God en natuur maar een realiteit doordrenkt van bloed en vernietiging.


Vervolgens richt Graham-Dixon zich op de opkomst van mechanisatie, modernisme en abstract expressionisme; zonder twijfel de eerste unieke en authentieke ‘Amerikaanse’ kunst.


In de laatste aflevering kijkt Graham-Dixon naar het tijdperk van het kapitalisme en verder inclusief de ‘pop art’ van de jaren ’60, een terugkeer naar het pantheïsme en een tweede paradox in de moderne Amerikaanse cultuur: ‘vuil’ geld tegenover ‘schone’ kunst.


Aflevering 1:
Looking for Paradise: Benjamin West – Thomas Moran – John James Audubon – Thomas Cole

Afleverign 2:
Modern Dreams: Thomas Eakins – Albert Pinkham Ryder – Edward Hopper – Norman Rockwell – Jackson Pollock – Willem de Kooning – Mark Rothko


Aflevering 3:
What Lies Beneath: Jasper John – Donald Judd – James Turrell – Larry Gagosian


Andrew Graham-Dixon (1960) is een van de leidende kunstkenners in de wereld. Voor de BBC presenteerde hij een groot aantal tv-series over kunst en hij publiceert al 20 jaar wekelijks een column over kunst, eerst in The Independent en nu in The Sunday Telegraph. Graham-Dixon is de auteur van een aantal (bekroonde) boeken over thema’s als middeleeuwse schilder- en beeldhouwkunst, de renaissance tot de kunst van nu.


“Full of good things” – Independent
“Excellent” – Daily Telegraph

 

 • Speelduur ca. 147  minuten
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld

 

MANET: Uitvinder van de moderne kunst
Met Waldemar Januszczak

 

 

Manet wordt door velen gezien als de vader van de moderne kunst en als een van de voor de hand liggende kandidaten voor de titel van belangrijkste kunstenaar aller tijden. Maar zijn levensverhaal is nog veel meer dan dat. Manet was een geboren rebel, zowel in zijn kunst als in zijn leven. Hij hield koppig afstand van Monet, Renoir en andere impressionisten. Waldemar Januszczak vertelt het verhaal van een complex en moeilijk mens die een revolutie startte die tot vandaag voortduurt.


Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

 

 • Speelduur ca. 90 minuten
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld
 • PAL 16x9
 • Regio 2
 • Stereo
 • DVD5
 • Kijkwijzer 12
 • Writer & Director: Waldemar Januszczak

 

THE STORY OF WOMEN & ART
De verborgen wereld van vrouwelijke creativiteit in de westerse kunst


Met Amanda Vickery

 

 

De BBC-serie The Story of Women & Art is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. In deze bijzondere driedelige BBC-serie onderzoekt professor Amanda Vickery de verborgen wereld van vrouwelijke creativiteit in de westerse kunstgeschiedenis van de renaissance tot begin 20e-eeuw.


Aflevering 1:
De strijd en creativiteit van vrouwelijke kunstenaars van renaissance Italië tot de 17e-eeuwse Nederlandse Republiek. Kunstenaars: Properzia de Rossi, Plautilla Nelli, Sofonisba Anguissola, Lavinia Fontana, Artemisia Gentileschi, Clara Peeters, Johanna Koerten, Judith Leyster, Maria Sibylla Merian.


Aflevering 2:
De prestaties van vrouwen als tweederangs burgers in Groot Brittannië en Frankrijk in de 18e eeuw. Kunstenaars: Betty Radcliffe, Mary Moser, Angelica Kauffmann, Anne Damer, Anna Maria Garthwaite, Rose Bertin, Élisabeth Vigée-Lebrun.


Aflevering 3:
Het succes van vrouwelijke kunstenaars in traditionele mannelijke kunstbolwerken in 19e en begin 20e eeuw. Kunstenaars: Lady Butler, Berthe Morisot, Gertrude Jekyll, Karen Larsson, Madeleine Vionnet, Georgia O’Keeffe.


Een bijzondere serie die uw kijk op de rol van vrouwen in de kunstgeschiedenis voorgoed zal veranderen...


“Vickery is excellent at detailing the meaning in their work and explaining its wider significance in an accessible way” – The Telegraph

 

Written and Presented by PROFESSOR AMANDA VICKERY
Commissioning Editor for BBC: MARK BELL
Executive Producer: ROSS WILSON
Series Producer: LIZ HARTFORD
Produced and Directed by JOHN HODGSON

 

 • Speelduur ca. 177 minuten
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld
 • PAL 16x9
 • Regio 2
 • Stereo
 • DVD9 + DVD5

 

GAUGUIN: THE FULL STORY

 

 

Gauguin: The Full Story is een bijzondere biografie van een van de grootste en meest populaire kunstenaars ter wereld die ongelooflijke invloed op de moderne kunst heeft gehad.

 

Gauguin is het meest bekend van zijn wonderschone schilderijen van Tahiti. Maar heeft de roem van deze schilderijen ons het beeld op de rest van zijn prestaties ontnomen?


In deze tweedelige BBC-serie onderzoekt Waldemar Januszczak het bijzondere leven van Gauguin. Dit brengt hem van een idyllische en vergeten jeugd in Peru, via Parijs met Degas en Van Gogh, tot een opzienbarende dood op de Marquesaseilanden. Tevens bezoekt hij wereldwijd musea waar de meesterwerken van Gauguin te bewonderen zijn. Onderweg wordt het beeld van Gauguin als groot kunstenaar steeds helderder.


Recensies:

“Exhaustive and enlightening” – The Guardian

“The best film about Gauguin that anyone has made” – Mette Gauguin, great granddaughter of Gauguin


Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

 

 • Speelduur ca. 118 minuten
 • Engels gesproken/Nederlands ondertiteld
 • PAL 16x9
 • Regio 2
 • Stereo
 • DVD9

 

BEAUTY OF BOOKS
De geschiedenis van boeken

 

 

Deze bijzondere vierdelige BBC-serie onderzoekt de geschiedenis, aantrekkingskracht en het belang van boeken; van een Bijbel uit de 4e eeuw tot de paperbacks van vandaag.


Filosofie, religie, ideologie, kunst, wetenschap, politiek en fictie; boeken maakten de verspreiding van ideeën over de wereld mogelijk. Maar de belangrijkste boeken in de wereld zijn ook verbazingwekkend mooie iconische meesterwerken. Beoordeel een boek nooit alleen op de omslag, maar ook nooit alleen op de tekst.


Aflevering 1:
Oude Bijbels: De betekenis van de Codex Sinaiticus; de oudste overgebleven Bijbel uit ca. 350 na Christus.


Aflevering 2:
Middeleeuwse Meesterwerken: Van bijzonder gedecoreerde manuscripten tot het grotere bereik van geschreven tekst.


Aflevering3:
Prentenboeken: Van Lewis Carroll’s Alice in Wonderland tot andere fantastische fictie als ‘De Gruffalo’.


Aflevering 4:
Paperbacks: Het belang van de paperback en omslagontwerp in de verspreiding en de beleving van een boek.

 

Verzending: Direct leverbaar
Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2017 Knisperfris wit van de beste druif uit Nieuw-Zeeland
Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2017
 • van 12,99
 • korting 38%
 • voor 7,99
Pink Floyd compleet Het verhaal van de 179 songs
Pink Floyd compleet
 • voor 49,95