✔ Akkoord

BBC dvd-collectie - Het Heelal

Planeten, de ruimte en het ontstaan van ons leven

BBC dvd-collectie - Het Heelal

 • van 150,-
 • korting 80%
 • voor 29,95
Excl. € 5,95 verzendkosten
Out of stock
Herinner mij later
Delen via WhatsApp

Share
Delen via WhatsApp
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Send to friend
Beschrijving

Ooit beschouwden wij onszelf als het middelpunt van het universum, maar inmiddels weten we wel beter; we zijn slechts een klein stofje in het grote heelal. Het heelal is een eindeloos fascinerende plek, waar BBC in deze speciaal samengestelde dvd-collectie 'Het Heelal' uitgebreid bij stilstaat. Astronomen, wetenschappers en natuurkundigen delen hun kennis met u. Middels de meest geavanceerde technieken worden uitzonderlijke beelden getoond. Nog nooit eerder is op deze wijze het heelal aan u voorgesteld. Vele vragen worden beantwoord met weer nieuwe spannende vragen als gevolg. Een fascinerende dvd-collectie die u niet los zal laten!


Titels:

Het geheim van de kwantummechanica
Light & Dark
Wonderen op aarde

De aarde in beweging

James May on the moon

The Space Age
Light Fantastic

Het geheim van de kwantummechanica

“Prof Al-Khalili was a brilliant guide in the jaw-dropping world of quantum theory” – The Guardian

 

Professor Jim Al-Khalili onderzoekt in deze tweedelige BBC-serie de belangrijkste, meest nauwkeurige en adembenemende wetenschappelijke theorie ooit: kwantumfysica. Al-Khalili is een meester in het visualiseren en uitleggen van wetenschappelijke principes en observaties en neemt de kijker mee op een boeiende reis door de kwantummechanica.  

 

Disc 1: Einstein’s Nightmare. Van het begin van de 20e eeuw waar wetenschappers beter proberen te begrijpen hoe een gloeilamp werkt, via Albert Einstein, Niels Bohr en John Bell naar de betekenis van kwantummechanica.

 

Disc 2: Let There Be Life. Hoe kan kwantummechanica de grootste mysteries van de biologie verklaren?

 

Jim Al-Khalili is een Britse wetenschapper, schrijver en programmamaker. Hij is professor natuurkunde aan de Universiteit van Surrey en richt zich daar onder andere op de publieke betrokkenheid bij wetenschap. Voor de BBC maakt hij documentaires als Secret Life of Chaos, Light & Dark, Everything & Nothing en Order & Disorder.

 

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Speelduur ca. 120 minuten

 

 

 

Light & Dark

Alles wat we (niet) weten van het universum

 

“A scientific story with its own, rather beautiful, internal logic.” – Independent.co.uk

 

In de tweedelige BBC-serie Light & Dark gaat professor Jim Al-Khalili op zoek naar de geschiedenis van het universum. Licht is gebruikt om te ontdekken wat we weten over het universum, maar de laatste jaren wordt steeds duidelijker dat er veel meer is dan met het oog waarneembaar. Wetenschappers schatten dat 99 procent van het universum verscholen is in het donker. Een boeiende serie over alles wat we weten en niet weten van het universum.

 

Aflevering 1: Light. De geschiedenis van het gebruik van licht om het universum te ontdekken begint bij Euclides in de 3e eeuw voor Christus en loopt via Galileo Galilei en Ole Roemer naar 1964 toen het oudste licht in het universum werd gezien.

 

Aflevering 2: Dark. De ontdekking van de planeet Neptunus in 1846 gaf het eerste signaal dat er meer is dan het oog kan zien. In het midden van de 20e eeuw ontdekten wetenschappers onzichtbare donkere materie en eind 90’er jaren donkere energie. Al-Khalili onderzoekt deze ontdekkingen en gaat terug naar de donkerste periode in de geschiedenis van het universum.

 

Jim Al-Khalili is een Britse wetenschapper, schrijver en programmamaker. Hij is professor natuurkunde aan de Universiteit van Surrey en richt zich daar onder andere op de publieke betrokkenheid bij wetenschap.

 

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Speelduur ca. 104 minuten

 

 

 

Wonderen op aarde

Over leven op unieke locaties

 

“Cinema-worthy footage” – The Independent

Every minute was absorbing.” – Daily Mail

 

De aarde heeft veel mooie locaties maar sommige zijn gewoonweg adembenemend. Deze plekken noemen we natuurwonderen. Deze spectaculaire BBC EARTH-serie onderzoekt de grootste natuurwonderen op aarde en laat zien hoe mens en dier (over)leven in deze unieke gebieden. De reis voert van Mount Everest en tot de Amazone en onderweg wordt het beeld van de aarde als prachtige planeet met mens en dier als bijzondere bewoners steeds helderder.

 

Deel 1: Extreme Wonderen. Mount Everest, Cenderawasihbaai, Kamtsjatka, Kilimanjaro, Grand Canyon

Deel 2: Wonderen van Water. Zambezi, Victoriawatervallen, Camargue, Amazone, Raja Ampat-eilanden

Deel 3: Levende Wonderen. Amazone, Euraziatische steppe, Gangesdelta Sundarbans, Deer Cave Borneo

 

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Speelduur ca. 150 minuten

 

 

De aarde in beweging

Een wonder van ongekende kracht.

 

De planeet aarde is uniek; een wonder van techniek. Aangedreven door de hitte in de kern is de aarde continu in beweging. Deze boeiende tweedelige BBC-serie laat op basis van het meest recente wetenschappelijk onderzoek zien hoe het werkt.

 

Aflevering 1: Land. Wat zouden we zien als de bodem onze voeten zouden kunnen weghalen? Welke enorme geologische processen vinden er in de aarde plaats? Wat is de kracht die continenten kan verplaatsen en aardbevingen veroorzaakt?

 

Aflevering 2: Oceaan. Wat zou er gebeuren als alle oceanen verdwijnen? Hoe ziet de bodem van de oceanen er uit en wat leert dat over de werking van de aarde?

 

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Speelduur ca. 100  minuten

 

 

James May on the moon

Het boeiende verhaal van de missies naar de maan gezien door de ogen van James May (o.a. Topgear).

 

Meer dan veertig jaar geleden zat James May met zijn familie te kijken hoe Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste stappen op de maan zetten. Nu onderzoekt hij met zijn bekende enthousiasme de historische missies naar de maan en trekt hij zelf het ruimtepak aan voor een missie. James reist naar Amerika om drie mensen te ontmoeten die voet op de maan gezet hebben en te onderzoeken hoe het in de zestiger jaren mogelijk was deze ongelofelijke ruimtemachines te bouwen. James zelf krijgt ook het gevoel van een Apollo astronaut als hij gewichtloosheid ervaart in de beruchte ‘Vomit Comet’, extreme G-krachten ondergaat van een Saturn V raket en de grens van de ruimte opzoekt in een U2 spionage vliegtuig.

 

Extra: James May at the egde of Space

Als voorbereiding op zijn ruimtemissie moet James leren om uit een cockpit gekatapulteerd te worden, een val van 20 km terug naar de aarde te overleven en een ruimtepak van miljoenen euro’s te dragen.

 

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

Speelduur ca. 90 minuten

 

 

Space Age NASA's story:

Het fascinerende verhaal over hoe de mens de ruimte veroverde.

 

In Space Age: NASA’s Story volgt u in vier afleveringen de ontwikkeling van de ruimtevaart: van de eerste mens in de ruimte, de landing op de maan en de dramatische ruimtevluchten, tot leven in de ruimte. Een bijzondere BBC-serie met spectaculaire beelden over de helden, de successen, de tragedies en de toekomst van de ruimtevaart. Deze informatieve en indrukwekkende BBC-serie maakt gebruik van historische en niet eerder vertoonde archiefbeelden die voor het eerst haarscherp te zien zijn!

 

Aflevering 1: From the ground up. Gevoed door de Koude Oorlog en de wetenschap gaat NASA tot het uiterste om de eerste mens in de ruimte te krijgen.

Aflevering 2: To the moon. Met het gedurfde Apollo programma slaagt NASA er uiteindelijk in de eerste mens op de maan te krijgen, de eerste stap naar leven buiten de aarde.

Aflevering 3: Tragedy. De doelen reiken steeds verder en daarmee stijgen de risico’s. De Apollo 13 thriller blijkt helaas slechts een aanloop naar het dramatische verlies van de Challenger en de Columbia space shuttles. Deze tragedies zijn het begin van het einde van het space shuttle programma.

Aflevering 4: Life in space. Wat is de toekomst van de ruimtevaart? Is er leven diep in ruimte of is het zelfs mogelijk als mens in de ruimte te leven?  

 

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

Speelduur ca. 200 minuten

 

 


Light Fantastic

De invloed van licht op religie, kunst, natuur en wetenschap

 

“An excellent programme” – Daily Telegraph

If you like light, you'll love this.” - Guardian

It was ravishing” - Independent

 

Door licht is de hemel blauw en het gras groen. Zonder licht was er geen leven, geen kunst en geen beschaving. Licht is een onmisbaar onderdeel van menselijk leven, maar we zijn nog steeds bezig licht te volledig te begrijpen. Deze vierdelige BBC-serie onderzoekt de geschiedenis van licht en de invloed van licht op ons leven en de wetenschap.

 

Aflevering 1: Let There Be Light. De krachtige relatie in alle culturen tussen ons begrip van licht en onze voortdurend veranderende houding tot religie.

 

Aflevering 2: The Light Of Reason. De revolutionaire gevolgen voor kunst, cultuur, religie en wetenschap van het kunnen manipuleren en gebruiken van licht.

 

Aflevering 3: The Stuff Of Light. Wat licht werkelijk is, hoe de energie leven creëerde en hoe de mens leerde het te gebruiken.

 

Aflevering 4: Light Fantastic. Hoe licht ondanks al het onderzoek en kennis toch ongrijpbaar blijft.

 

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Speelduur ca. 196 minuten

 

 

Verzending: 5-8 werkdagen
Altos d’Oliva Airèn Sauvignon Blanc Knisperfrisse Spanjaard met zilver bekroond
Altos d’Oliva Airèn Sauvignon Blanc
 • van 9,99
 • korting 40%
 • voor 5,99
Operatie market garden September 1944 - de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis
Operatie market garden
 • voor 14,99