✔ Akkoord

BBC-collectie: Het menselijk lichaam

Alles wat u wilt weten over de werking van het lichaam, 72% korting!

BBC-collectie: Het menselijk lichaam

 • Adviesprijs: 180,-
 • korting 0%
 • 49,95
Excl. € 5,95 verzendkosten
Out of stock
Herinner mij later
Delen via WhatsApp

Share
Delen via WhatsApp
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Send to friend
Beschrijving

Deze dvd-collectie van de BBC brengt het wonderlijke menselijk lichaam op indrukwekkende wijze in beeld zoals nooit eerder vertoond. De documentaireseries combineren de laatste wetenschappelijke inzichten en beelden met baanbrekende computeranimaties en nemen ons mee diep onder de huid naar onze organen, cellen en bloedvaten. Prachtige beelden, voorzien van deskundig commentaar. Alle belangrijke onderdelen van het menselijk lichaam komen aan bod: van de wetenschappelijke verschillen tussen man en vrouw, de medicijnrevolutie, onze cellen, genen en hormonen tot aan de zwangerschap en de geboorte.


Meer weten? Bekijk onder 'Meer informatie' uitgebreidere beschrijvingen en de trailers.


Inhoud collectie:
- Secret of the sexes
- Onze cellen, genen en hormonen
- Kanker - Keizer aller ziektes
- De medicijn revolutie
- Negen maanden in de maak
- History of surgery
- Anatomy for beginners
- Het wonder van een nieuw leven

 

 • BBC-collectie: Het menselijk lichaam
 • De beste BBC-series over het menselijk lichaam
 • Unieke beelden waaronder de eerste hartslag
 • 16 dvd’s - 1598 minuten - meer dan 26 uur!
 • Schitterende series zoals alleen BBC die maakt
 • Met klassieker 'Het wonder van een nieuw leven van Lennart Nilsson'
 • Zie 'Meer informatie' voor korte beschrijvingen en trailers
 • Laatste voorraad van € 180,00 voor maar € 49,95

 

HET WONDER VAN EEN NIEUW LEVEN
De ontwikkeling van het ongeboren kind, vastgelegd in unieke beelden door Lennart Nilsson.

 

 

In ‘Het Wonder van een nieuw Leven’ (originele titel: ‘The Miracle of Love’) brengt ’s werelds beroemdste medisch fotograaf en documentaire maker Lennart Nilsson het ontstaan van een nieuw leven met uniek foto- en filmmateriaal in beeld. Het vergt ontelbare stappen voordat een paar cellen zich ontwikkelen tot een kind dat geboren kan worden. Nilsson weet dit normaal gesproken onzichtbare proces tot een kleurrijk en fantastisch schouwspel te maken, waarin Het Wonder en de complexiteit van de natuur centraal staan. ‘Het Wonder van een nieuw Leven’ gaat in op het menselijk
instinct van voortplanting en laat de bevruchting van de eicel, de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap en de geboorte van een kind nog beter zien. Nieuwe technologieën hebben ervoor gezorgd dat tot nu toe onzichtbare gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het ‘uitbreken uit de eicel’ in beeld kunnen worden gebracht.


De unieke beelden maken ‘Het Wonder van een nieuw Leven’ tot een klassieker en een documentaire die iedereen zal verwonderen.


Nederlands gesproken
55 minuten


SECRETS OF THE SEXES

 

De werkelijke wetenschappelijke verschillen tussen man en vrouw

 

Mannen en vrouwen worden in onze samenleving als elkaars gelijken beschouwd. Maar hoe gelijk zijn ze eigenlijk? Deze BBC-serie onderzoekt de werkelijke wetenschappelijke verschillen tussen man en vrouw op drie gebieden: ‘brainsex’, ‘matchmaker’ en ‘love’.

 

Afl1 Brainsex: Lichamelijke sekse en hersen sekse zijn niet hetzelfde. Op basis van experimenten worden zes gebieden van sekse verschillen onderzocht: emotionele erkenning, invoelvermogen, communicatie, basis bewustzijn, competitie en hersenstructuur


Afl2 Matchmaker: De eerste indruk telt. Mannen beslissen binnen drie seconden of ze iemand leuk vinden. Vrouwen hebben drie minuten nodig. Wat zorgt voor aantrekkingskracht? Laat wederzijdse aantrekkingskracht zich verklaren door overeenkomsten op fysiek en psychologisch gebied?


Afl3 Love: Statistieken laten zien dat veel huwelijken eindigen in scheiding. Wat kan de wetenschap ons leren over de kansen voor langaanhoudende liefde?


Speelduur ca. 153  minuten – Engels gesproken/Nederlands ondertiteld – PAL 16x9 – Regio 2 – Stereo – 2 x DVD5DE MEDICIJNREVOLUTIE

 

 

In de driedelige BBC-serie DE MEDICIJNREVOLUTIE onderzoekt Michael Mosley (bekend van o.a. BBC-serie Inside the Human Body) de ontdekking en ontwikkeling van drie onmisbare geneesmiddelen: VERDOVINGSMIDDELEN, ANTIBIOTICA en GIF. Het is het verhaal van onderzoekers, experimenten en doorbraken die het leven van miljoenen redde en van ons allemaal voorgoed veranderde. Kortom, een boeiende en verhelderende serie over geneesmiddelen waar we vandaag de dag allemaal afhankelijk van zijn.


Afl. 1: VERDOVINGSMIDDELEN
Afl. 2: GIF
Afl. 3: ANTIBIOTICA


Presentator Michael Mosley is wetenschappelijk journalist en schrijft boeken en maakt documentaire series voor de BBC over biologische onderwerpen als het menselijk lichaam, ons brein en de geneeskunde. Hij maakte eerder de serie ‘Inside the Human Body’ over het menselijk lichaam. Deze serie is ook verkrijgbaar als DVD-uitgave.


Speelduur ca. 156 minuten
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

 

ANATOMY FOR BEGINNERS
Met Dr. Gunther von Hagens.

 

 

In deze bijzondere serie ontleedt de Gunther von Hagens (bekend van Bodyworlds) echte menselijke lichamen en brengt de complexiteit en functionaliteit ervan in beeld. De serie opent de boeiende wereld van de menselijke anatomie; een wereld die normaal gesproken alleen voor medische professionals toegankelijk is.


Afl.1: Motoriek
Afl.2: Bloedsomloop
Afl.3: Spijsvertering
Afl.4: Voortplanting


Gunther von Hagens is een Duitse anatoom. Hij is bekend van de tentoonstelling van menselijke lichamen Bodyworlds en van documentaires over de werking van het menselijk lichaam.  (met foto omdat mensen hem herkennen).


Waarschuwing: deze serie bevat zeer expliciete beelden van het ontleden van het menselijk lichaam.


Speelduur ca. 200 minuten – Engels gesproken/Nederlands ondertiteld

 

HISTORY OF SURGERY
Subtitel: Van experiment tot moderne wetenschap
Hersenchirurgie – Hartchirurgie – Transplantatiechirurgie – Plastische chirurgie - Traumachirurgie


Met Michael Mosley

‘…excellent series…’ - The Times

 

 


In HISTORY OF SURGERY onderneemt Michael Mosley een adembenemende reis door de ontwikkeling van de chirurgie: van het pionierswerk van Griekse arts en filosoof Claudius Galenus, via catastrofe en succes naar de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. De reis voert langs hersenchirurgie, hartchirurgie, transplantatiechirurgie, plastische chirurgie en traumachirurgie en onderweg wordt het belang van chirurgie voor de geneeskunde steeds helderder.


HISTORY OF SURGERY is een boeiende BBC-serie over hoe chirurgen wereldwijd miljoenen mensenlevens konden redden!


Afl.1: Hersenchirurgie
Afl.2: Hartchirurgie
Afl.3: Transplantatiechirurgie
Afl.4: Plastische chirurgie
Afl.5: Traumachirurgie


Recensies:

‘…endlessly jaw-dropping series…’ - Daily Mirror
‘Amazing, in its vividly incisive way.’ - Independent


Presented by Michael Mosley
Producer: Claudia Lewis
Executive Producer: Kim Shillinglaw
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur ca. 260 minuten
PAL 16:9
2 x DVD9
Regio 2
Stereo

 

ONZE CELLEN, GENEN EN HORMONEN

 

 

Cellen, genen en hormonen spelen een vitale rol in het menselijk lichaam én in elk mensenleven. Deze bijzondere DVD uitgave bevat het beste van de BBC op deze drie gebieden en onderzoekt de geschiedenis achter de ontdekking, verklaart de werking en schetst ontwikkelingen die bepalend kunnen zijn voor onze toekomst.


Disc 1: The Cell
In deze fascinerende driedelige BBC-serie onderzoekt Adam Rutherford de geschiedenis van ons begrip van de cel – van de eerste waarneming van de celstructuur van planten tot het moderne onderzoek in de synthetische biologie.

 • Afl1: The Hidden Kingdom. De diversiteit aan leven op aarde maakte het onmogelijk te geloven dat alle levende dingen een gezamenlijke bouwsteen hebben.
 • Afl2: The Chemistry of Life. De zoektocht naar het geheim van het leven bracht wetenschappers diep in de complexe werking van de cel en legde de ongelooflijke complexiteit ervan bloot.
 • Afl3: The Spark of Life. Het wetenschappelijke mysterie van hoe het leven begon blijft onopgelost, maar wetenschappers staan met synthetische biologie mogelijk op de rand van de schepping ervan...

 

Disc 2: The Gene Code
In deze tweedelige BBC-serie onderzoekt Adam Rutherford de gevolgen van de volledige ontcijfering van het menselijk genoom. Als onze genen vertellen waar we vandaag komen, kunnen ze ons dan ook vertellen waar we heen gaan?

 

 • Afl1: The Book of Life. Elk mens draagt het volledige verhaal van leven op aarde in zijn of haar DNA.
 • Afl2: Unlocking our Code. Hoe ons DNA ons uniek maakt op aarde en hoe ongelooflijk complex een mens is.

 

Disc 3: The Fantastical World of Hormones
De leidende endocrinoloog Professor John Wass vertelt het fascinerende verhaal van onze hormonen: de bekende maar weinig begrepen chemicaliën die ons lichaam besturen en ons vormen tot wie we zijn. Hormonen spelen een cruciale rol in ons leven: hoe we groeien, wanneer we trek krijgen, hoe we ons voortplanten, hoe we ons gedragen en voelen; het wordt allemaal door hormonen beïnvloed.


Speelduur ca. 305 minuten – Engels gesproken/Nederlands ondertiteld

 

KANKER - KEIZER ALLER ZIEKTES
Een film van Barak Goodman


Gebaseerd op het boek van Siddhartha Mukherjee
The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer

 

 


Het gevecht tegen kanker bestrijkt eeuwen en alle werelddelen. Het is een wetenschappelijke en ook een menselijke strijd: van artsen, onderzoekers en patiënten die door lef, lijden en soms overmoed de grenzen van de kennis verlegden. Deze mensen droegen bij aan de onderkenning van kanker als de plaag van de moderne tijd en daarna aan de inzet van overheden en private instellingen in de strijd tegen kanker.


De driedelige documentaireserie ‘Kanker, keizer aller ziektes’ is gebaseerd op het Pulitzer prijswinnende boek van Siddhartha Mukherjee en behandelt de gehele geschiedenis van kanker; van de eerste beschrijvingen door de oude Egyptenaren tot de hightech laboratoria van moderne onderzoeksinstituten. Deze ‘biografie’ van kanker combineert de geschiedenis met aangrijpende verhalen van patiënten en met onderzoek naar de laatste wetenschappelijk doorbraken die in de toekomst duurzame genezing kunnen brengen.


Disc 1: Magic Bullets. De eeuwenlange zoektocht naar een medicijn voor kanker.
Disc 2: The Blind Men and the Elephant. De versnelling in onderzoek vanaf de jaren ’70 en verbetering van behandelingen vanaf eind jaren ’90.
Disc 3: Finding the Achilles Heel. De (vermeende) doorbraken vanaf de eeuwwisseling en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Recensies:

“Cancer, Emperor of all Maladies ... is an extraordinary event and demonstrates what television can deliver at its best.” – Forbes

“...cuts to the heart of the matter... the topic alone makes ‘Cancer’ the single most personally relevant documentary of this or any year.” – LA Times

“The series achieves its main goal, which is to show the human impact of cancer and make you fighting mad that we haven’t been able to beat this sinister, opportunistic killer.”– New York Times


NEGEN MAANDEN IN DE MAAK BBC
100 biljoen cellen, 280 dagen, 1 mensenleven...

 

 


Hoe je lacht, de omgeving waarin je gelukkig bent, de kleur van je ogen – alles wat jou maakt wie je bent, hangt af van de meest volmaakte biologische choreografie in de natuur. Een choreografie waarin elke stap of beweging precies getimed is. Van het moment van conceptie tot het moment dat je geboren wordt, elke kritieke stap in de baarmoeder kan je leven voorgoed veranderen.


Deze driedelige BBC-serie vertelt, gebruikmakend van unieke beelden (waaronder de eerste hartslag!), het ongelofelijke verhaal van de negen maanden waarin een mens gemaakt wordt.


Kortom, 100 biljoen cellen, 280 dagen, 1 mensenleven...


Afl1: De eerste acht weken: De metamorfose van een cel tot als mens herkenbare foetus.
Afl2: Tegen alle verwachting: Geen twee mensen zijn gelijk. Hoe wordt een mens uniek?
Afl3: Einde en begin: De laatste fase van de zwangerschap en de invloeden op het DNA zijn bepalend voor de toekomst.

 

Presenter: Michael Mosley
Series Producer: Gideon Bradshaw
Executive Producer: Helen Thomas


Speelduur ca. 150  minuten – Engels gesproken/Nederlands ondertiteld – PAL 16x9 – Regio 2 – Stereo – DVD9

 

Verzending: Direct leverbaar
Marques de Verdellano Crianza 2014 Uitbundige goudbekroonde Crianza
Marques de Verdellano Crianza 2014
 • van 11,98
 • korting 50%
 • voor 5,99
De Tweede Wereldoorlog De geschiedenis van 1939-1945 in woord en beeld
De Tweede Wereldoorlog
 • van 35,-
 • korting 43%
 • voor 19,99