✔ Akkoord

Art Nouveau & Art Deco

Een prachtig eerbetoon aan de grafische kunst

Art Nouveau & Art Deco

 • van 39,90
 • korting 37%
 • voor 24,95
Excl. € 5,95 verzendkosten
Out of stock
Herinner mij later
Delen via WhatsApp

Share
Delen via WhatsApp
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Send to friend
Beschrijving

Art Nouveau

De art nouveau was een boeiende periode in de kunstgeschiedenis van Europa en de VS. Dit boek vertelt u er alles over in drie delen: art nouveau als stijl, in de grafische kunst en in de beeldende kunst.

Het eerste deel beschrijft de wortels van de stijl, hoe ze zich ontwikkelde en hoe ze in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog weer uit de mode raakte. Ook worden de belangrijkste kunstenaars besproken, onder wie de Tsjech Alfons Mucha, de Fransen Henri de Toulouse-Lautrec en Hector Guimard, Victor Horta en Henry van de Velde uit België, Antoni Gaudí uit Spanje en Louis Comfort Tiffany uit de VS. Daarnaast komen enkele grote promotors van de stijl aan bod, zoals Siegfried Bing, die in zijn winkel L’Art Moderne in Parijs het werk van tal van art nouveau kunstenaars aanbood.

Het tweede hoofdstuk belicht de grafische kunst. Steeds vaker werden affiches en tijdschriftadvertenties gebruikt om klanten te verleiden allerlei producten te kopen, van champagne tot koffie en van fietsen tot dameskleding. Art nouveau, met zijn zwierige lijnen, leende zich uitstekend voor dit medium en creëerde een exotische wereld, met een uitbundig uitgaansleven en chique reizen.

In het derde deel komt de beeldende kunst aan bod. Hoewel art nouveau vaak gezien wordt als een decoratieve stijl en niet als een volwaardige kunstrichting, lees je in dit deel hoe onderdelen van de art nouveau in artistieke kringen in Europa werden overgenomen en toegepast. We bespreken onder meer de synthetisten, de symbolisten, Les Nabis en Les Vingt, maar ook prachtige art-nouveau schilderijen van Gustav Klimt en Edvard Munch en werk van Jan Toorop uit Nederland. Al deze beeldend kunstenaars lieten zich door de art nouveau inspireren.

Art Deco

Dit prachtig geïllustreerde boek is een eerbetoon aan de art deco in de grafische kunst. Via deze kunstvorm komt de lezer heel veel te weten over de kunstenaars en pioniers die de art deco populair hebben gemaakt. Het boek bestaat uit drie delen: art deco als stijl, modeaffiches en ten slotte reclameaffiches. 

De rol die mode in de art deco periode heeft gespeeld wordt belicht aan de hand van het werk van een aantal mode-illustratoren en kleding­ontwerpers, met werk van onder anderen Erté en Georges Barbier. De nieuwe kijk op mode is niet alleen terug te zien in de kleding zelf, maar ook in de manier waarop de modellen zijn weergegeven: meer bloot en in lange slanke lijnen. Het derde deel van het boek laat zien hoe beroemde affichekunstenaars als Cassandre en Paul Colin hun talenten gebruikten om de consument ervan te overtuigen meer geld uit te geven, of het nu ging om zeereizen, theatervoorstellingen of andere luxe.

Hoewel dit boek zich vooral richt op grafische kunst, worden ook andere aspecten van de art deco behandeld, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, objets d’arts en sieraden. Art deco werd breed toegepast, wat aantoont hoe groot de creativiteit van de stijl en van de gedachte erachter was.

Art Nouveau

Pagina’s:        192

ISBN:              9789059474901

Formaat:         30 x 30 cm

Art Deco

Pagina’s:        192

ISBN:              9789059474895

Formaat:         30 x 30 cm

Verzending: 2 - 3 werkdagen
Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2017 Knisperfris wit van de beste druif uit Nieuw-Zeeland
Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2017
 • van 12,99
 • korting 38%
 • voor 7,99
Pink Floyd compleet Het verhaal van de 179 songs
Pink Floyd compleet
 • voor 49,95