Modernistisch Design

Stromingen, ontwerpers en interieurs

Normale prijs 39,95 Speciale prijs 19,95
Uw korting: 50%
Uitverkocht
SKU
9789463590150
Verzendkosten 3,95

Veel iconische modernistische designs die in de jaren twintig en dertig werden ontworpen, lijken wel goede bekenden. Ze zijn onderdeel geworden van de algemeen bekende designtaal, sprekend voor het modernisme zelf en de levendige esthetiek van het machinetijdperk. Het is opmerkelijk dat designstukken die zo lang geleden zijn ontworpen nog zo fris en modern aandoen. Hun aanhoudende succes zegt iets over de kracht van hun ontwerp, met een sterke combinatie van stijl, materiaal en functionaliteit. Het zijn opvallende symbolen geworden van het ‘moderne’, visuele bewijsstukken van designbewustzijn en een progressieve benadering van vorm en functie.

Dit complete overzichtswerk omvat alle aspecten van modernistisch design. Het laat zien hoe combinatie van technologische innovatie en een nieuw esthetisch en filosofisch kader in de eerste helft van de twintigste eeuw heeft geleid tot een transformatie van de bebouwde omgeving en van onze woonruimte en levensstijl, en tot een compleet nieuwe manier van kijken naar design.

Het boek bevat delen over meubilair, verlichting, keramiek, glas, industrieel en productontwerp, grafische vormgeving, huizen en interieurs, en profielen van zeventig invloedrijke ontwerpers. Meer dan zeshonderd illustraties geven een beeld van het werk van vooraanstaande architecten en ontwerpers, onder wie Alvar Aalto, Marcel Breuer, Eileen Gray, Le Corbusier, Frank Llod Wright en Ludwig Mies van der Rohe, evenals een aantal minder bekende personen. De reikwijdte van deze toonaangevende beweging blijkt uit de vele designklassiekers, maar evenzeer uit talloze minder bekende ontwerpen.

Special geschreven essays door bekende experts en een geïllustreerd alfabetisch overzicht van ontwerpers, architecten en fabrikanten maken dit boek tot een onmiskenbaar naslagwerk, dat niet mag in ontbreken in de boekenkast van ontwerpers, verzamelaars en liefhebbers.

  • Gebonden hardcover
  • 480 pagina's
  • Formaat: 31,5 x 25 x 4,5cm
  • Taal: Nederlands
  • Rijk geïllustreerd
Levertijd: 1-2 werkdagen
Back to top