Grote atlas van de wereldgeschiedenis

Een 21ste-eeuwse blik op de geschie­denis

14,99
Uitverkocht
SKU
9781405464055
Verzendkosten 2,95

De Grote atlas van de wereldgeschiedenis behandelt de menselijke geschiedenis in grote lijnen, vanaf de aanvang in Afrika tot de wereld aan het begin van de 21ste eeuw. Het boek beschrijft regio’s en gebeurtenissen via afzonderlijke kaarten in vierkleurendruk, boeiende teksten en kleurrijke illustraties.

Gezamenlijk geven deze een beeld van een veranderende wereld. Een wereld waarin wereldrijken tot bloei komen, strijden om de heerschappij en ten onder gaan. Een wereld waarin sommige personen wereldomvattende invloed hadden, of zij nu veroveraars waren als Alexander de Grote, heersers als Suleiman en Akbar of eenlingen als Gandhi. Ook wordt er informatie gegeven over zaken uit het alledaagse leven, van religie en cultuur tot de gevolgen van epidemieën of het streven naar onafhankelijk­heid.

U vindt hier bijzonderheden over onderzoek en ontdekkingen, niet alleen naar verschillende landen en culturen, maar ook over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen. Er wordt ingegaan op speciale thema’s en onderwerpen. Belangrijke bouwwerken – zoals de Hagia Sophia, Versailles en de Chinese Muur – worden beschreven in een kader dat het mogelijk maakt ze naar waarde te schatten.

De Grote atlas van de wereldgeschiedenis biedt een 21ste-eeuwse blik op de geschie­denis van de wereld, van archeologische ontdekkingen tot heden­daagse ontwikkelingen. Geeft het groeiende inzicht in onze planeet weer en maakt het de lezers mogelijk om de wereld waarin we nu leven te begrijpen – en te waarderen.

Specificaties

  • In het Nederlands
  • Afmetingen: 28x23 cm
  • Aantal pagina’s: 320
  • ISBN: 9781405464055
Levertijd: 1-2 werkdagen
Back to top