Philips HeartStart HS-1 AED-systeem

Optioneel met introductiecursus aan huis

Uitverkocht
SKU
HA2020062001
Gratis thuisbezorgd

Wanneer iemand plotseling in elkaar zakt, kan hij of zij getroffen zijn door een acute hartstilstand. Een acute hartstilstand is zeer ernstig. Dit betekent dat het hart van de betreffende persoon geen bloed meer rondpompt en dat diegene snel hulp nodig heeft. Zoals wellicht bekend zijn de eerste zes minuten na hartfalen cruciaal voor de overlevingskans. Toch blijkt uit onderzoek, in opdracht van het Rode Kruis, dat minder dan één derde van de Nederlanders zonder kennis van reanimatie een AED (Automatische Externe Defibrillator) niet durft te gebruiken. Op 16 oktober is het 'World Restart a Heart Day', een dag waarop wereldwijd aandacht wordt geschonken aan het belang van reanimatie.

'Het gebruik van een AED is heel simpel, want het apparaat geeft zelf precies aan wat er moet gebeuren', aldus het Rode Kruis. Met een AED kan een stroomstoot worden toegediend aan het hart, waardoor in veel gevallen het hartritme wordt hersteld.

Het belangrijkste onderdeel van de behandeling van een acute hartstilstand is de toediening van een snelle schok aan het hart, defibrillatie genoemd. Met behulp van een automatische externe defibrillator (AED) kan iedereen, getraind of ongetraind, snel defibrillatie toepassen.

Deze voordelige 'thuis-defibrillator' is heel eenvoudig te bedienen. Op het moment dat aan de opvallende hendel wordt getrokken, gaat de AED aan en zijn de elektroden direct beschikbaar. Hierna kan de gebruiker gelijk beginnen met het plaatsen van de elektroden, waarna de AED zijn analyse gaat uitvoeren. Naast een duidelijke aan-/uitknop en een rode schokknop, beschikt de Philips defibrillator ook over een informatieknop. Tijdens het gebruik vertelt een gesproken stem wat u moet doen en geeft u tevens (indien gewenst) reanimatie-ondersteuning. Werkt u sneller dan de AED? Dan past deze zich automatisch aan uw snelheid aan.

De Philips Heartstart HS-1 is de meest verkochte AED ter wereld. Begin oktober maakte Philips bekend dat er al 1.500.000 HeartStarts waren verkocht. De HS-1 test dagelijks, wekelijks en maandelijkse de electroden, batterij en mechanica. Zo weet u zeker dat u altijd een gebruiksklare AED binnen bereik heeft. Mocht er onverhoopt iets niet naar behoren werken, zal de AED altijd een waarschuwingssignaal afgeven.

De intuïtieve bediening maakt de HS-1 de gemakkelijkste AED ter wereld. Het is zelfs de enige ter wereld die bijvoorbeeld in de USA zonder instructie verkocht mag worden. U kunt het NIET fout doen.

Toch geldt voor veel mensen; eerst zien en dan pas geloven. Maar wachten op de BHV-er/EHBO-er, betekent dat de hulpverlening met 2 of 3 minuten vertraging op gang komt. Deze vertraging kost helaas al 50% rendement. Dan is het toch beter als iedereen de AED had gepakt.

Onze instructie is geschikt voor iedereen en wordt op uw locatie gegeven. Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan het praktisch handelen. Situaties die zich voor kunnen doen bij het werken met de AED worden uitgebreid geoefend. Zo durft iedereen de AED te bedienen als het nodig is.

Na een “AED” instructie duurt de totale hulpverlening niet langer dan 3 minuten, en stijgt de overlevingskans van 5% naar meer dan 70%.

Vergelijkt u het met auto rijden: in uw eigen auto rijdt u direct weg, en in andermans auto moet u even 30 seconden rondkijken. Als elke seconde telt geeft een korte product training op uw eigen Philips AED een enorm rendement.

Instructie op uw locatie
Iedereen leert in 90 minuten alle details van uw eigen AED en de basisbeginselen van reanimatie. Hierbij gebruiken wij Philips AED trainer’s en trainingspoppen zoals in BHV en EHBO trainingen worden gebruikt. De training wordt op uw locatie verzorgd.
De training kan op alle werkdagen worden ingepland, met een aanvangstijd tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

  • Veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk
  • Uitermate handzaam en weegt slechts 1,5 kg
  • Geleverd met de originele rode Philips draagtas
  • Met informatieknop voor extra uitleg tijdens reanimatie
  • Voorzien van uitgebreid automatisch zelftest-systeem
  • Ontworpen om levens te helpen redden onder buitengewone omstandigheden
    + GRATIS VERZENDING

Levering:
Na uw bestelling wordt er binnen een week contact opgenomen over de levering van de AED.

Levertijd: 4-5 werkdagen
Back to top