Art deco

De definitieve gids voor de decoratieve kunst van de jaren 20 en 30

Normale prijs 39,95 Speciale prijs 19,95
Uw korting: 50%
Uitverkocht
SKU
97890576499811993
Verzendkosten 2,95

Art Deco is een bijzondere en unieke stijl in de kunstgeschiedenis, die op zijn beurt ook weer veel stromingen beïnvloed heeft. Deze kunststroming ontstond voor de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk waarna het zich over heel Europa en Amerika verspreidde en daar de architectuur, de beeldende kunst en de toegepaste kunst sterk beïnvloed heeft.

Art Deco gaat dieper in op deze kunststijl en laat meer dan alleen de hoogtepunten zien uit deze periode in de kunstgeschiedenis. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de vele ontwerpers, zoals Maurice Dufrène en Emile Decoeur, die geïnspireerd zijn geraakt door de afgeronde en strakke, maar toch ook sierlijke vormen die zo kenmerkend zijn voor Art Deco. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met beeldmateriaal van bekende en karakteristieke meubels, interieurs, sierraden en beeldende kunst.

Naast een uitgebreid overzicht van alle ontwerpers besteedt het boek ook veel aandacht aan de verschillende disciplines waarin Art Deco zich heeft doen gelden zoals keramiek, textiel, binnenhuisarchitectuur en natuurlijk de beeldende kunst.

Met zijn 540 pagina´s mag dit boek daarom ook met recht betiteld worden als het standaardwerk over Art Deco.

Specificaties:

  • Taal: Nederlands
  • Afmetingen: 32 x 25 cm
  • Aantal pagina's: 544
  • Auteur: Alastair Duncan
  • ISBN: 9789057649981
Laatste voorraad: binnen 1 werkdag verzonden
Back to top