2014 Domaine du Théron Prestige Cahors AOC Malbec

13 maanden gerijpt op eiken

Normale prijs 16,99 Speciale prijs 9,99
Uw korting: 41%
Op voorraad
SKU
300064
Verzendkosten 5,95
2014 Domaine du Théron Prestige Cahors AOC Malbec is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Sublieme diep robijnrode wijn met de complexe aroma’s van rijpe donkere kersen, gulle aardbeien en bramen, zoethout, leer, een vleugje koffie en wat munt. Verfrissend van smaak met verfijnde tannines die perfect in balans zijn met de subtiele tonen van eikenhout en rijp donker fruit. Aangenaam zachte en toegankelijke wijn, dankzij 13 maanden rijping op Frans eikenhout, die in de lange afdronk trakteert op een fijne hint drop. Rijp, rustiek en evenwichtig, om heerlijk van te genieten. Nu optimaal op dronk. Een prachtwijn die na dertien maanden rijpen zijdezacht uit het eikenhouten vat is gekomen en in die tijd zijn rijpe en complexe fruitsmaken optimaal heeft weten te behouden. 

Malbec
Op zo’n 160 kilometer ten oosten van Bordeaux speelt zich een kleine revolutie af. In het stadje Cahors zwaaien wijnmakers met de vlag om de wereld eraan te herinneren dat de druif Malbec geen Argentijn, maar een Fransoos is. De wieg van de druif staat namelijk in Bordeaux. In Cahors om precies te zijn. Maar druifluis maakte in de twaalfde eeuw abrupt een eind aan de wijnhandel in die periode. Pas vlak na de Tweede Wereldoorlog besloot een aantal wijnbouwers in Bordeaux de Malbec-teelt nieuw leven in te blazen.

Cahors
De grootouders van Didier Pelvillain behoorden tot ware pioniers, die hun wijngaarden op de steile hellingen rondom de Lot-vallei beplantten met Malbec. De wederopstanding van de druif was amper ingezet en Bordeaux werd opnieuw door onheil getroffen. Strenge vorst vernietigde in 1956 driekwart van de Malbec-oogst in Bordeaux en de liefde was behoorlijk bekoeld. Maar niet in Cahors, waar de druif opnieuw werd aangeplant en aan populariteit won. Tegelijk met de nieuwe aanplant, werd ook een duidelijke kwaliteitsverbetering in de wijngaarden en de lokale kelders doorgevoerd, waarna Cahors in 1971 de statuss Appellation d'origine Contrôlée (AOC) kreeg.

 

  • Wijnsoort: rode wijn
  • Land: Frankrijk
  • Druivensoort: Malbec
  • Smaakprofiel: Heerlijk zacht met een lange afdronk
  • Nu op dronk en oplegbaar tot 2028
  • Jaargang: 2014
  • Alcohol: 13%
Verzonden binnen 1 werkdag
Back to top